Zomer in Břežany nad Ohří

Het was een drukke, warme en gezellige zomer. Eerst was hier Casper (de meubelmaker), zoon van vrienden van ons die een opleiding tot meubelmaker volgt. Hij heeft van o.a. een grote schuurdeur een mooie bar gemaakt voor in de ontbijtruimte. Van een kleinere schuurdeur heeft hij een mooie eettafel gemaakt waar we al veel plezier van hebben gehad met iedereen die al langs is geweest om te kijken wat we hier nu eigenlijk aan het doen zijn! En verder heeft hij geholpen met allemaal dingen die gedaan moesten worden en met hout te maken hadden.

Toen kwamen de jongens met hun vriendinnen. De meiden hebben een prachtige muurschildering gemaakt op het terras van het uitzicht op Hrad Hazmburk. Hrad Hazmburk is echt het landmark van deze omgeving. Al van verre kan je de ruïne zien. De schildering is bijna 4 x 4 meter en we zijn er superblij mee dat ons terras hiermee is opgevrolijkt. De rest van de muren op het overdekt terras zijn her en der gestuct en weer helemaal mooi fris wit geschilderd.

Thijs bleef nog wat langer en heeft ons geholpen met het schuren en schilderen van de houten kozijnen die in onze toekomstige B&B zitten en ook het breekwerk nam hij voor zijn rekening, op 2 plaatsen moest er een muurtje weg om plaats te maken voor 2 nieuwe deuren. Begin augustus kwamen onze nieuwe ramen en deuren. In ons huis hebben wij allemaal nieuwe kunststof kozijnen met aan de voorzijde ook nog rolluiken laten plaatsen. Ook de voor- en achterdeur zijn helemaal nieuw. In de schuur waar beneden 1 gastenkamer komt en de ontbijtruimte zijn 3 nieuwe deuren geplaats en zit er nu overal dubbel glas in de bestaande houten kozijnen. Echt supermooi ziet het er nu uit. Ook zijn we verder gegaan met het wit schilderen van de buitenmuren, is het trapje naar de voordeur grijs geschilderd met betonverf en zijn er nog tig andere kleinere dingen gebeurd.

Tussen het klussen door hebben we af en toe ook wat toeristische uitstapjes gemaakt zodat we onze website kunnen blijven aanvullen met leuke toeristische tips, voor ons een goed excuus voor wat ontspanning. En natuurlijk veel in ons zwembad gelegen om af te koelen.

Ons vakantiehuis was de hele zomer verhuurd en veel van onze huurders vonden het leuk om even een kijkje te nemen bij onze B&B in wording. We vinden het echt heel leuk dat we nu eindelijk zelf meer contact hebben met onze huurders. Toen we nog in Nederland woonden was dat contact veel meer op afstand.

Deze maand willen we nog even verder met het buitenwerk en profiteren van het mooie weer. Als het weer kouder wordt kunnen we binnen verder. Genoeg te klussen, de eerste tijd hoeven ons niet te vervelen.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Willem (zondag, 12 september 2021 16:53)

    Ook wij hebben mogen genieten van het vakantiehuis en zijn ook naar de B&B geweest om te kijken wat een mooi gebouw is het waar nog heel veel te doen is maar we zijn ervan overtuigd dat het heel mooi gaat worden.
    Vol passie zijn de plannen en ideeën verteld. We hebben alles mogen bekijken.