Nieuw jaar, nieuwe kansen....

En toen was 2022 alweer voorbij! Een jaar van blijdschap maar ook verdriet, van veel ziekenhuis, fysio en dokters bezoeken, van lieve familie en vrienden en van toch een beetje bouwen aan de toekomst.

Eind maart kwam Ray na 6 lange maanden in het ziekenhuis te zijn geweest eindelijk weer thuis. Vanaf toen begon het grote revalideren. Helaas gaat de heling van de voet niet heel snel en zat hij uiteindelijk het hele jaar toch vast aan de rolstoel wat behoorlijk confronterend is. In september komt hij gepland in het ziekenhuis voor het plaatsen van de stent waarna een hardnekkige infectie achterblijft en hij in oktober toch weer een week in het ziekenhuis van Litomerice terechtkomt. Inmiddels is de infectie onder controle en goed genoeg om de operatie aan de voet te kunnen doorstaan. Deze zal hopelijk ergens in de komende maanden gaan plaatsvinden.

Het afgelopen jaar zijn we vrijwel wekelijks of meerdere keren per week in het ziekenhuis te vinden voor de talloze doktersbezoeken, röntgenfoto’s, ct-scans, echo's, bloedonderzoeken, ecg’s en fysio. We kennen de weg uit ons hoofd naar 6 ziekenhuizen hier in de omgeving en weten inmiddels hoe het eraan toe gaat bij de ambulances (vrij vertaald poliklinieken). Gelukkig hebben we ook een erg aardige en betrokken huisarts getroffen in Budyne, ze houdt scherp in de gaten hoe het gaat en appte de laatste keer toen ze Ray naar het ziekenhuis gestuurd had in de avond of hij daar wel was opgenomen/gebleven!

Ook kregen we veel logees uit Nederland, erg gezellig en alle hulp is momenteel welkom. Zo hebben we met elkaar een fitnessruimte gereed gemaakt, is de tuin bijgehouden en zijn er her en der klusjes gedaan. Ook zijn er nieuwe ramen geplaatst waar we hopen ooit 3 of 4 gastenkamers te kunnen realiseren en vonden we een aannemer die direct aan de slag kon met de 1e gastenkamer en de ontbijt/gemeenschappelijke ruimte voor onze toekomstige gasten. Hier is de afgelopen maanden erg hard gewerkt met als resultaat dat we bijna de gastenkamer voor geopend kunnen verklaren. Nog een paar kleine klusje de komende weken en dan zijn we er klaar voor.

Ook 2023 zal weer in het teken staan van herstel, want voorlopig is Ray nog lang niet aan het eind van deze lange weg…….we realiseren ons goed dat volledig herstellen nooit meer gaat lukken maar beter kan het altijd nog wel worden hopen we.
Ook hopen we onze eerst gasten te mogen ontvangen in onze B&B en hebben we al meerdere boekingen voor ons vakantiehuis in Levousy. En mochten er onder de lezers van dit blog nog mensen zitten die het leuk vinden om te komen klussen laat het ons weten dan verwelkomen wij je graag.

Wij wensen iedereen een prachtig mooi en vooral gezond 2023 toe en hopen je te mogen verwelkomen in onze B&B Statek Dagevos in Brezany nad Ohri of ons vakantiehuis in Levousy. Tot ziens in Tsjechië!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Carolina Dagevos Millin (donderdag, 09 februari 2023 17:34)

    Bij toeval kwam ik jullie website tegen en deze blog. Daar ben ik heel erg van geschrokken en ik wens jullie heel heel veel sterkte.

    Met lieve groet van Carolina