Ik vertrek - ons verhaal

Of zou de kop moeten zijn: wij vertrekken ? Hoe dan ook vanaf vandaag wordt het echt! Ons huis staat te koop en ons plan naar Tsjechië te verhuizen komt steeds dichterbij. Wij lopen al heel wat jaar rond met het idee naar Tsjechië te verhuizen. Al vanaf de 1e keer dat wij kennis maakten met dit prachtige land in 2005 kunnen wij tijdens onze vakanties in Tsjechië geen etalage van een makelaar voorbij lopen zonder even te speuren naar een leuk huis. In 2016 vonden wij in Levousy ons vakantiehuis, hier hebben we al heel wat tijd klussend doorgebracht en is het huis nu omgetoverd in een prachtig vakantiehuis waar we al een paar zomers gasten hebben kunnen ontvangen. Ons oorspronkelijke plan was om rond 2023/24 als onze jongens uitgestudeerd zouden zijn naar Tsjechië te verhuizen en in de tussentijd er nog een vakantiehuis bij te kopen en op te knappen. Echter corona gooide roet in het eten voor ons als zelfstandige ondernemers. De projecten waar we aan werkten werden stopgezet en de agenda was ineens leeg! Naar Tsjechië konden we ook niet want het land zat meteen op slot. Om toch bezig te blijven hebben we ondertussen ons huis in Naarden van binnen en buiten geschilderd en opgeruimd.  En bleef het idee om naar Tsjechië te vertrekken maar door ons hoofd heen spoken. Inmiddels waren de huizenprijzen hier al behoorlijk gestegen en bedachten wij dat we met het extra geld wat ons huis op zou kunnen brengen een prima start zouden kunnen maken in Tsjechië. Momenteel struinen we de Tsjechische makelaarssites af op zoek naar een ruim huis of boerderij met een groot stuk land waar we onze eigen B&B kunnen starten (ik weet het, niet heel origineel 😉 ) Met mijn ervaringen in de hotelwereld en Ray zijn technische skills moet het voor ons toch mogelijk zijn een bouwval om te toveren in een luxe B&B! Maar goed nu eerst de verkoop van ons huis hier, onze oudste van bijna 21 verhuizen naar zijn eigen appartementje en is onze jongste van 19,5 op zoek naar een grotere woonruimte in Leeuwarden waar hij studeert. Via dit blog willen wij jullie op de hoogte houden van onze avonturen op weg naar Tsjechië, leuk als je ons volgt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 12
 • #1

  Dorien Makaaij (vrijdag, 27 november 2020 16:26)

  Heel veel succes met het najagen van jullie droom

 • #2

  Jeroen Schornagel, Verliefd op Praag (vrijdag, 27 november 2020 16:31)

  Leuk om te lezen, dat jullie zo bezig zijn met Tsjechië. Snap jullie helemaal. Heel veel succes en ik houd de blogs in de gaten.

 • #3

  Jh de Gans (vrijdag, 27 november 2020 16:46)

  Wij zijn ook al van af 1995 verlieft op CZ wij hebbeneen app. 5 km buiten jablonec nadnisou we gaan jullie volgen

 • #4

  Paulien (vrijdag, 27 november 2020 17:21)

  Wat een mooi plan, dit ga ik graag volgen!
  Succes!

 • #5

  Walter (vrijdag, 27 november 2020 18:36)

  Dat gaat jullie allemaal lukken. Ik heb er alle vertrouwen in. Sneller dan eigenlijk de bedoeling. Dat wel. Succes! Ik blijf volgen.

 • #6

  Marco (vrijdag, 27 november 2020 19:11)

  Spannend....gaan we volgen�

 • #7

  Tineke (vrijdag, 27 november 2020 22:47)

  Heel veel succes!! ��

 • #8

  Marco Utrecht (zaterdag, 28 november 2020 08:19)

  Succes, ik blijf jullie volgen en wie weet tot ziens in Tsjechië

 • #9

  Marianne (zaterdag, 28 november 2020 08:53)

  Leuk om te volgen. Gek op Tsjechië al 23 jaar ons vakantieland

 • #10

  Jacqueline (zaterdag, 28 november 2020 12:29)

  Heel veel succes, jullie kennende gaat t zeker een groot succes worden. Keep in touch xx

 • #11

  Marianne Yntema-Koster (zondag, 29 november 2020 11:27)

  Ik weet al enige tijd van jullie plannen en probeer er aan te wennen. Het contact zal zeker blijven en jullie komen vast ook nog wel eens deze kant op.Ik wens jullie nu alvast een goede toekomst in het mooie Tsjechie.

 • #12

  Brigit (zaterdag, 26 december 2020 20:20)

  Wat een avontuur gaan jullie aan en wat leuk dat je hier een blog voor gemaakt hebt voor je volgers,ik vind het wel stoer dat jullie dit avontuur aangaan in dit voor ons nog vreemde land ook al l komt de naam Zahradnik veel voor in tjechie en wij daar zelf nog nooit geweest zijn� ik wens jullie heel veel succes met jullie droom die voor een gedeelte al is uitgekomen met het vakantiehuis� en over een poosje jullie eigen B&B,en succes met de verkoop van jullie huis in Naarden�