Gezinsuitbreiding

Diesel, onze 11 weken oude Appenzeller Sennenpup, is een verhaal op zich.

Sinds ik op een boerderij met hond kwam te wonen, vanaf mijn 15e, is mijn liefde voor honden groter geworden. Toen ik samen ging wonen, en uiteindelijk een huis kocht in Naarden, was de wens van een hond er nog steeds. Enkel de ruimte, werk en Hinke, hielden mij tegen. Nadat wij geëmigreerd zijn, en een wat ruimer optrekje hadden gevonden in Brezany nad Ohri, waren wij het erover eens dat een hond hier goed zou passen alleen nog niet handig was met de katten.

Zoals sommige weten heb ik een uitstapje gemaakt naar het lokale ziekenhuis (en een paar andere)

Nadat ik het weer voor elkaar kreeg om te kunnen communiceren was 1 van mijn eerste vragen: komt er een hond als ik weer leer lopen ? Hinke zag daar totaal geen bezwaar in en ik weet ook wel waarom.

Totaal tegen alle verwachtingen en voorspellingen van geleerde doktoren in, is het mij gelukt om te lopen.

Weliswaar met brace, maar rondom huis al zonder krukken.

De belofte voor een hond kwam nog weleens ter sprake, maar actie werd door ons allebei niet ondernomen.

Afgelopen woensdag gingen wij voor een paar dagen naar Nederland, wij zouden verblijven in een natuurhuisje op een boerderij in Weesp.

Dat er dieren, en ook een hond, waren was bekend. Alleen bij aankomst bleek mama hond (Flynn) kortgeleden een nestje gehad te hebben waar nog 1 pup van over was, Diesel.

Diesel was als laatste over en achter gebleven omdat zijn staartje niet perfect is....

Wij, Hinke en ik, hebben alle dagen redenen zitten bedenken om Dieseltje niet mee te nemen. De reis, de katten, geen tijd...noem maar op. Uiteindelijk wisten wij ook dat het zo heeft moeten zijn en dat het allemaal slappe excuses waren. Diesel is net als ik niet perfect en vooralsnog even eigenwijs, dus de perfecte combi

Vandaag is de eerste dag in zijn nieuwe omgeving en hij loopt achter ons beide aan alsof het nooit anders is geweest. Wat zijn we blij met ons nieuwe huisgenootje. De katten moeten nog even wennen maar dat komt vast ook wel goed.

 

Ik hoop dat wij heel lang samen zijn ♥

Reactie schrijven

Commentaren: 0