Een spannend jaar is begonnen

Het nieuwe jaar is begonnen, wat gaat 2021 ons brengen?  Het zal een spannend jaar worden. Ons huis en de garage in Naarden zijn (bijna) verkocht en uiterlijk 1 april zullen we naar Tsjechië vertrekken. Ondertussen worden er al druk dozen ingepakt en spullen uitgezocht wat wel en niet mee te nemen. In de 2e helft van januari willen wij proberen naar Tsjechië te gaan en dan afspraken te regelen met makelaars voor het bekijken van huizen. We hebben er een aantal op het oog die hopelijk dan nog steeds te koop zijn. Dat is helaas het nadeel van niet meteen kunnen kijken zodra er een huis te koop komt te staan. Zodra we naar Tsjechië gaan kunnen we de bus meteen met de eerste gevulde dozen vol laden, het plan is om zo elke keer wat mee te nemen. Ook de aanhangwagen gaat volgeladen mee. Gelukkig hebben we een grote schuur waar alles zolang opgeslagen kan worden tot we onze definitieve bestemming gevonden hebben. 

Ondertussen zijn we ook aan het uitzoeken hoe het geregeld moet worden met de zorgverzekering, we hebben begrepen dat zodra wij ons uit Nederland uitgeschreven hebben wij hier ook niet meer verzekerd kunnen blijven dus dat wij meteen een verzekering in Tsjechië moeten regelen. Van een Tsjechische vriendin hebben we een aantal verzekeringen doorgekregen, dus nu via internet uitzoeken hoe we dat verder kunnen regelen. Ook de auto gaat mee en moet op Tsjechisch kenteken echter daar hebben we een voorlopige verblijfsvergunning voor nodig, maar voor de verblijfsvergunning hebben we weer een Tsjechische ziektekostenverzekering nodig dus komen we toch weer bij de zorgverzekering uit dat die als eerste geregeld moet worden! En hier in Nederland moeten ook de nodige abonnementen en verzekeringen opgezegd worden dus is er nog een heleboel administratieve rompslomp af te handelen!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Verliefd op Praag (zondag, 10 januari 2021 12:28)

  Wat spannend, zeg. Leuk om de blogs te lezen in jullie proces om naar Tsjechië te verhuizen. Zeker in deze tijd erg lastig. Heel veel succes de komende maanden.
  Groetjes Jeroen

 • #2

  Tineke (zondag, 10 januari 2021 14:05)

  Veel succes!

 • #3

  Marije (zondag, 10 januari 2021 14:36)

  Succes en veel plezier! Ik lees graag de blogs mee. Spannend.

 • #4

  Pauline (zondag, 10 januari 2021 14:48)

  Je kunt je alleen aanmelden bij de VZP als Nederlander!