Bananendozen vullen en veel geregel

Het echte verhuizen kan nu beginnen. Regelmatig gaan we bij de supermarkt langs om lege bananendozen op te halen. Deze dozen zijn echt ideaal als verhuisdoos, er kan veel in en ze stapelen lekker makkelijk! De eerste dozen zijn al meegegaan naar Tsjechië toen wij in januari op huizenjacht gingen. Om terug te vinden wat er in welke doos zit hebben we ze genummerd, erbovenop geschreven wat er in zit en er een foto van gemaakt. Dat ook nog uitgewerkt in een Excel lijst, dus nu hopen we maar dat we straks alles weer makkelijk terug kunnen vinden! De bananendozen vullen zich bijna vanzelf en de stapel mee te nemen wordt steeds groter. En niet alleen met spullen uit ons huis maar inmiddels hebben wij ook al behoorlijk wat spullen gekregen van vrienden en bekenden. Want we gaan een B&B starten dus dan zullen we best wel wat spullen kunnen gebruiken is de gedachte. Zo zijn er inmiddels een inbouw koelkast/diepvries, een combi oven/magnetron, een Nespresso apparaat, gereedschap en heel wat losse handige, leuke en mooie spullen ons huis binnen gekomen. Nu vinden wij het fijn dat mensen aan ons denken en nemen we graag dit soort spullen mee maar moeten we er ook voor waken dat we niet zomaar alles aannemen. We hergebruiken graag, zo hebben we ook ons vakantiehuis ingericht met de vele mooie spullen die we gekregen hebben of in de kringloop vonden. Maar we willen wel graag dat het een eenheid vormt en geen ratjetoe van van alles en nog wat door elkaar. Dus blijven we kieskeurig in wat we wel en niet mee naar Tsjechië sjouwen en zijn iedereen heel dankbaar voor de mooie spulletjes die we straks goed kunnen gebruiken.

 

Het verhuizen tijdens een lockdown maakt het leven wel wat ingewikkeld. Met een negatief reisadvies tot eind maart en de wetenschap dat wij hier 1 april vertrokken moeten zijn hebben wij besloten maar gewoon heen en weer te reizen naar Tsjechië indien nodig en dan in onze eigen verhuisbubbel te blijven. Broodjes en koffie voor onderweg, dit kan ook niet anders want alles op de tankstations en wc's na zijn gesloten, en de koelbox gaat gevuld mee.

 

Daarnaast moeten er ook officiële dingen geregeld worden. Zoals een bedrijf opstarten in Tsjechië of de aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning. Een rijbewijs wat in mei afloopt dus nu alvast maar verlengen. Maar waar regel je nu weer een pasfoto! Ook een VOG aanvragen lijkt heel gemakkelijk maar vergt meer dan 1 ritje naar het gemeentehuis omdat de dame achter de balie niet weet hoe het werkt en daar in eerste instantie ook geen moeite voor wil doen!

 

Het normale werk gaat ook gewoon door. En komt er nog een extra verhuizing tussendoor van mijn (schoon-)moeder die een woning in een verzorgingshuis heeft aangeboden gekregen. Het is natuurlijk heel fijn dat er nu een plek voor haar is maar maakt wel dat ons hoofd nu overloopt van hoe we alles moeten regelen en organiseren de komende tijd. En ondertussen stormt de sneeuw dit weekend over ons heen!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Martin (zondag, 07 februari 2021 11:09)

  Tip:
  Ik lees: "aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning" en "Een rijbewijs wat in mei afloopt dus nu alvast maar verlengen".
  Je tijdelijke verblijfsvergunning is gekoppeld aan je paspoort/ID ( dus niet aan je rijbewijs gelukkig) Als je een nieuw paspoort krijgt dan moet je ook die verblijfsvergunning laten updaten want hij is dan niet meer geldig. Het vervelende is dat je dat geacht wordt te doen binnen 14 dagen nadat je paspoort vernieuwd is.
  Toch handig om daar rekening mee te houdebn.

  Voor de rest wens ik jullie heel veel goeds voor in de toekomst.

  grt, Martin