A lot can happen in a year

Zo in de laatste donkere dagen van  het jaar gaan mijn gedachten automatisch terug naar het afgelopen jaar, of eigenlijk meer de afgelopen 3 jaar waarin zoveel levens veranderende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Niet alleen voor ons maar ook voor onze jongens. Gelukkig weet je nooit van te voren wat je te wachten staat!

 

Dachten we eind vorig jaar dat het qua gezondheid alleen maar beter kon gaan, daar hadden we het behoorlijk mis. De diagnose chronische leukemie bij Ray kwam behoorlijk koud op ons dak vallen begin van het jaar. En door de CML werd de zo gewenste operatie aan zijn voet een paar maanden opgeschoven en bleek het toen ook niet mogelijk alles met 1 operatie te herstellen maar kregen we te horen dat er toch ook een tweede operatie nodig was. Ook het herstel ging niet zoals voorspeld maar duurde veel en veel langer zodat de 2e operatie pas 5 maanden later ingepland kon worden ipv de verwachtte 2 maanden. En ook daar ging het anders, vlak voor Ray de operatie kamer in gereden werd kreeg hij te horen dat de operatie niet door kon gaan omdat er bot aan het afsterven was, dat was op zijn zachtst gezegd niet leuk. Dat er misschien geamputeerd moet worden is al helemaal niet wat je wil horen. Gelukkig wil de arts die over het amputeren gaat het eerst nog proberen met een brace zodat enkel en knie kunnen proberen te herstellen. De brace heeft Ray nu sinds een maand en het gaat redelijk. De orthopeed zag al een kleine verbetering dus in januari volgt een ct scan. Ray heeft in ieder geval waar gemaakt wat hij 2 jaar geleden al zei terwijl hij op de IC lag, aan de beademing en nog niet eens zelfstandig kon zitten ‘ik ga weer lopen’!

 

Afgezien van Ray zijn gezondheid heeft dit jaar ons ook veel mooie dingen gebracht. Zoveel nieuwe, leuke en lieve mensen leren kennen en mooie vriendschappen die zijn ontstaan.

 

Natuurlijk was er onze ‘Ik Vertrek’ uitzending. Dit avontuur waar we 3 jaar geleden vrolijk ingestapt waren en halverwege dachten moeten we hier wel mee door gaan? Gaat het ons überhaupt lukken om onze droom hier waar te maken. Maar met alle hulp die we kregen lukte het ons toch onze eerste gastenkamer te realiseren, en konden we zoals het ‘hoort’ in de uitzending van ‘Ik Vertrek’ aan het einde toch onze eerste gasten verwelkomen. Na de uitzending zijn we echt overstelpt met ontelbare lieve, aardige, positieve, hulp aanbiedende berichtjes. Zo bijzonder al die (onbekende) mensen die de moeite hebben genomen ons een hart onder de riem te steken. Dat heeft ons veel goeds gedaan en geeft ons de kracht en motivatie om hier door te gaan met het realiseren van onze droom.

 

Wat het komende jaar ons gaat brengen? Geen idee, we zien wel hoe alles weer gaat lopen. We leggen onszelf geen deadlines op maar varen mee met de stroom en zien wel waar we uitkomen. Momenteel is onze klusjesman bezig met een 2e badkamer in ons privé gedeelte en proberen we 2 logeerkamers af te maken voor onze jongens zodat die te allen tijde hier een bed vinden. Hierna is onze eigen (inmiddels lekkende) badkamer aan de beurt en dan….. nog zoveel wensen. Ook is ons inmiddels wel duidelijk dat we een 2e gastenkamer ook prima kunnen volkrijgen dus de plannen zijn er, nu de uitvoering nog.

 

We wensen iedereen een prachtig en gezond 2024 toe en wie weet tot ziens in onze B&B of ons vakantiehuis in Levousy

 

 

En vergeet niet: Think positive and positive things will happen 😊

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Ilse Aarnink (zaterdag, 30 december 2023 09:55)

  Ik wens jullie alle goeds en gezondheid toe in 2024.
  Dat jullie maar alles kunnen realiseren wat jullie willen.
  Wij komen volgend jaar in ieder geval weer in Levousy en hebben er nu al zin in.
  Tot gauw!!
  Fijne jaarwisseling �